Spinazie Ricottataart

Spinazie Ricottataart
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 600 gram spinazie, basilicum, 250 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas, 1 ei, nootmuskaat, zout, peper, bladerdeeg voor hartige taart,

Bak in de hete olie op een middelhoog vuur 1 gesneden ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg dan beetje bij beetje 600 gram spinazie toe en roerbak dit mee tot het geslonken is. Voeg dan 2 eetlepels fijngehakte basilicum toe. Haal het van het vuur af en roer door de spinazie 250 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas, 1 geklutst ei en breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Beleg een lage ingevette taartvorm met bladerdeeg voor hartige taart, prik gaatjes in de bodem en schep dan het spinazie-ricotta mengsel in de taartvorm. Strooi er nog wat extra geraspte kaas over en zet de taartvorm nu in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


3 reacties op “Spinazie Ricottataart

  1. een super lekker gerechtje! Ik heb er een beetje serranoham bij gedaan ( ok het vegetarische een beetje omzeild). Een aanrader, dank je.
    Volgende keer doe ik eer een beetje zongedroogde tomaatjes bij, kan volgens mij ook niet slecht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat