Spinazie Ricottataart

Spinazie Ricottataart

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 600 gram spinazie, basilicum, 250 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas, 1 ei, nootmuskaat, zout, peper, bladerdeeg voor hartige taart,

Bak in de hete olie op een middelhoog vuur 1 gesneden ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg dan beetje bij beetje 600 gram spinazie toe en roerbak dit mee tot het geslonken is. Voeg dan 2 eetlepels fijngehakte basilicum toe. Haal het van het vuur af en roer door de spinazie 250 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas, 1 geklutst ei en breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Beleg een lage ingevette taartvorm met bladerdeeg voor hartige taart, prik gaatjes in de bodem en schep dan het spinazie-ricotta mengsel in de taartvorm. Strooi er nog wat extra geraspte kaas over en zet de taartvorm nu in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!


3 reacties op “Spinazie Ricottataart

  1. een super lekker gerechtje! Ik heb er een beetje serranoham bij gedaan ( ok het vegetarische een beetje omzeild). Een aanrader, dank je.
    Volgende keer doe ik eer een beetje zongedroogde tomaatjes bij, kan volgens mij ook niet slecht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel