Chocolade-Perentaart

Chocolade-Perentaart
Ingrediënten: 4 eieren, 250 gram boter, 150 gram donkere basterdsuiker, 100 gram witte basterdsuiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram cacaopoeder, 75 gram pure chocolade, 3 halve peren uit blik,

Mix in een beslagkom 4 eieren, 250 gram boter, 150 gram donkere basterdsuiker en 100 gram witte basterdsuiker tot een luchtig geheel. Voeg er dan 250 gram zelfrijzend bakmeel en 50 gram cacaopoeder toe en mix het tot een geheel. Hak 75 gram pure chocolade in kleine stukjes en snijd 3 halve peren (uit blik) in kleine stukjes. Schep dit door het beslag. Schep het beslag in een cakevorm die al ingevet is en met bloem bestrooit is (dan krijg je hem er nl. makkelijker uit, geldt ook voor siliconevormen). Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 55 minuten. Laat de cake afkoelen in de vorm en haal hem dan uit de vorm. Smullen maar!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Chocolade-Perentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat