Cake met Appel en Rozijnen

Cake met Appel en Rozijnen

Ingrediënten: 200 gram boter, 200 gram suiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, zout, 1 appel, 150 gram rozijnen,

Mix 200 gram boter met 200 gram suiker tot een glad mengsel. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix het goed door. Voeg vervolgens 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker en een snuf zout en mix tot een goed beslag. Meng door het beslag 1 geschilde en in blokjes gesneden appel en 150 gram rozijnen. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Laat de cake afkoelen in de vorm. Stooi eventueel poedersuiker over het geheel. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel