Cake met Appel en Rozijnen

Cake met Appel en Rozijnen
Ingrediënten: 200 gram boter, 200 gram suiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, zout, 1 appel, 150 gram rozijnen,

Mix 200 gram boter met 200 gram suiker tot een glad mengsel. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix het goed door. Voeg vervolgens 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker en een snuf zout en mix tot een goed beslag. Meng door het beslag 1 geschilde en in blokjes gesneden appel en 150 gram rozijnen. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Laat de cake afkoelen in de vorm. Stooi eventueel poedersuiker over het geheel. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat