Koopmans Oud Hollandse Stroopwafelcake

Koopmans Oud Hollandse Stroopwafelcake

Bij meerdere bloggers heb je deze nieuwe cake van Koopmans al voorbij zien komen. Vandaag ben ik de keuken in geweest om de Oud Hollandse Stroopwafelcake te bakken met de ingrediënten die ik onlangs heb gekregen.

Ingrediënten: 200 gram roomboter, 4 eieren, 1 pak Koopmans Oud Hollandse Stroopwafelcake, 4 stroopwafels,

Koopmans Oud Hollandse Stroopwafelcake ingrediënten
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bebloem het met voldoende boter (dat voorkomt het plakken en met karamelstukjes in de cake kan je daar best wel last van hebben). Snijd 4 stroopwafels in stukjes van 1 centimeter.

Koopmans Oud Hollandse Stroopwafelcake beslag
Mix 200 gram roomboter tot het zacht en romig is. Voeg 4 eieren en de cakemix toe. Mix eerst 1/2 minuut op de laagste stand en vervolgens nog 2 minuten op de hoogste stand. Spatel de helft van de stroopwafelstukjes door het beslag.

Koopmans Oud Hollandse Stroopwafelcake klaar om de oven in te gaan
Schep het beslag in de ingevette en bebloemde cakevorm. Strijk het beslag glad. Verdeel de rest van de stroopwafelstukjes over de cake. Zet de cakevorm ongeveer 70 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (prik voor de zekerheid in de cake om te zien of de cake gaar is). Laat de cake afkoelen in de cakevorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake nog verder afkoelen (zeker doen hoor, dan is het makkelijker te snijden). Snijd de cake aan met een groot mes met fijne kartels (broodmes).

een pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake kost 1,79


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel