Bloemkool met Kaassaus en Gebakken Spek

Bloemkool met Kaassaus en Gebakken Spek
Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg 100 gram plakjes ontbijtspek in een grote ovenschaal. Bak de ontbijtspek in 20 minuten knapperig. Kook de bloemkool in water met wat zout in ongeveer 20 minuten beetgaar. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 100 gram geraspte kaas door. Serveer de bloemkool met de kaassaus. Verkruimel de gebakken spek en strooi dit over de kaassaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat