Bloemkool met Kaassaus en Gebakken Spek

Bloemkool met Kaassaus en Gebakken Spek

Bloemkool met Kaassaus en Gebakken Spek

Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg 100 gram plakjes ontbijtspek in een grote ovenschaal. Bak de ontbijtspek in 20 minuten knapperig. Kook de bloemkool in water met wat zout in ongeveer 20 minuten beetgaar. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 100 gram geraspte kaas door. Serveer de bloemkool met de kaassaus. Verkruimel de gebakken spek en strooi dit over de kaassaus. Eet smakelijk!

0
(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top