Verjaardagstaarten

Verjaardagstaart Verjaardagstaarten

Britt is morgen jarig, dus taarten bakken. Uit Duitsland hadden we al een marsepein-dek, eetbare schrijfstiften en decoratiebloemen meegenomen. Britt heeft dus zelf lekker haar verjaardagstaarten gebakken en versierd!

Ingrediënten: 250 gram roomboter, 250 gram suiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 1 theelepel bicarbonaat, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram zomerfruit (frambozen, blauwe bessen en aardbeien), marsepein, Dr. Oetker prinsessenglazuur,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 250 gram roomboter met 250 gram suiker tot een romig geheel. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix tot een romig geheel. Voeg vervolgens 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker en 1 theelepel bicarbonaat toe. Mix tot een goed beslag. Meng als laatste 300 gram (diepvries) zomerfruit door het beslag. Vet en bebloem 2 taartvormen met een diameter van 20 centimeter. Verdeel het beslag in de taartvormen. Zet de taartvormen ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen op het rek. Versier de taarten. Eén taart hebben we versiert met marsepein en marsepeinbloemen. Op de andere hebben we een rand van marsepein gemaakt en op de bovenkant zit prinsessenglazuur. Verder is het versiert met marsepein en parelbloemen. Met dessert-schrijfstiften zijn er nog wat kleine versieringen op gemaakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel