Spaghetti all’ Amatriciana

Spaghetti all Amatriciana

Ingrediënten: spaghetti, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 rode peper, scheutje witte wijn, 450 gram Roma tomaten, 1 blik tomaatblokjes, zout, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngehakte rode peper tot de ontbijtspek knapperig is. Blus met een scheutje wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg vervolgens 450 gram Roma tomaten en 1 blik tomaatblokjes toe. Laat het geheel 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met zout. Serveer met de spaghetti en strooi er eventueel geraspte kaas over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel