Zwitserse Aardappelpoffertjes

Recept: Zwitserse Aardappelpoffertjes
Van het restje gekookte aardappels heb ik vandaag ‘Zwitserse Aardappelpoffertjes’ gemaakt in het kader van ‘zonde om voedsel weg te gooien’. Echt helemaal Zwitsers is het niet want dan had de geraspte kaas Gruyère kaas moeten zijn. Maar dat was het enige ingredient wat ik niet in huis had. Maar met gewone geraspte kaas gaat het ook. Lekker als bijgerecht!

Ingrediënten: 300 gram gekookte aardappels, 15 gram boter, 70 gram bloem, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, geraspte kaas,

Smelt 15 gram boter in de magnetron of in een pannetje. Prak 300 gram gekookte aardappels fijn. Voeg er 1 ei, de gesmolten boter en 70 gram bloem toe. Prak dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel in tweeën. Maak er een rol van en verpak het in huishoudfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast. Verhit de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water met een beetje zout op en laat dit zachtjes koken. Snij het aardappelmengsel in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Kook dit in het zachtjes kokende water in 2 minuten gaar. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitleggen. Leg de aardappelpoffertjes in een ovenschaal en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en wacht tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat