Biefstuk verpakt in Bier-Spek met Paddenstoelsaus

Biefstuk verpakt in Bier-Spek met Paddenstoelsaus

Recept: Biefstuk verpakt in Bier Spek met Paddenstoelsaus

Ingrediënten: 6 plakjes ontbijtspek, 1 flesje bruin bier, 2 biefstuk, zout, peper, 150 gram gemengde paddenstoelen, 175 gram button champignons, 100 ml rundvleesbouillon,

Biefstuk verpakt in Bier-Spek
Leg 6 plakjes ontbijtspek in een schaal en giet hierbij 1 flesje bruin bier. Zelf heb ik deze keer gekozen voor een flesje Maredsous bier). Dek de schaal af en laat het ontbijtspek minstens een uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe om elke biefstuk 3 plakjes ontbijtspek en bind dit vast met keukentouw. (bewaar wel het bier, je hebt dit nodig voor de champignonsaus). Kruid de biefstuk met zout en peper. Bak de biefstuk om en om bruin in hete boter. Leg de biefstuk vervolgens in een ovenschaal en zet het nog 8 minuten in de voorverwarmde oven om het de gewenste gaarheid te geven.

Paddenstoelsaus
Bak in hete olie 150 gram gesneden gemengde paddenstoelen en 175 gram button champignons tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg 100 ml rundvleesbouillon en het apart gehouden bier toe. Breng het kort aan de kook zodat het iets dikker wordt. Leg de biefstuk op een bord. Schep er de champignonsaus erover. Erbij hadden we de Zwitserse aardappelpoffertjes en een boerensalade. Eet smakelijk!

0
(199 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top