Zwitserse Aardappelpoffertjes

Zwitserse Aardappelpoffertjes

Zwitserse Aardappelpoffertjes

Van het restje gekookte aardappels heb ik vandaag ‘Zwitserse Aardappelpoffertjes’ gemaakt in het kader van ‘zonde om voedsel weg te gooien’. Echt helemaal Zwitsers is het niet want dan had de geraspte kaas Gruyère kaas moeten zijn. Maar dat was het enige ingredient wat ik niet in huis had. Maar met gewone geraspte kaas gaat het ook. Lekker als bijgerecht!

Ingrediënten: 300 gram gekookte aardappels, 15 gram boter, 70 gram bloem, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, geraspte kaas,

Smelt 15 gram boter in de magnetron of in een pannetje. Prak 300 gram gekookte aardappels fijn. Voeg er 1 ei, de gesmolten boter en 70 gram bloem toe. Prak dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel in tweeën. Maak er een rol van en verpak het in huishoudfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast. Verhit de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water met een beetje zout op en laat dit zachtjes koken. Snij het aardappelmengsel in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Kook dit in het zachtjes kokende water in 2 minuten gaar. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitleggen. Leg de aardappelpoffertjes in een ovenschaal en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en wacht tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

0
(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top