Bloemkool-Aardappelschotel

Bloemkool-Aardappelschotel
Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 50 gram ontbijtspek, 1 ui, 450 krieltjes, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas, nootmuskaat, oregano,

Snij 1 bloemkool in roosjes en kook de bloemkool roosjes in wat water met zout beetgaar. Bak in een hete koekenpan 50 gram plakjes ontbijtspek bruin en knapperig. Schep het ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui tot het glazig is. Voeg er 450 gram minikrieltjes toe en bak dit bruin. Voeg de bloemkool roosjes toe en roerbak nog 1 minuut. Roer 250 ml kookroom door het geheel samen met 100 gram geraspte kaas. Breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat de kaas smelten op een laag vuurtje. Voeg op het laatst wat oregano toe en schep de knapperig gebakken plakjes ontbijtspek door het geheel. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat