Bloemkool-Aardappelschotel

Bloemkool-Aardappelschotel

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 50 gram ontbijtspek, 1 ui, 450 krieltjes, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas, nootmuskaat, oregano,

Snij 1 bloemkool in roosjes en kook de bloemkool roosjes in wat water met zout beetgaar. Bak in een hete koekenpan 50 gram plakjes ontbijtspek bruin en knapperig. Schep het ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui tot het glazig is. Voeg er 450 gram minikrieltjes toe en bak dit bruin. Voeg de bloemkool roosjes toe en roerbak nog 1 minuut. Roer 250 ml kookroom door het geheel samen met 100 gram geraspte kaas. Breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat de kaas smelten op een laag vuurtje. Voeg op het laatst wat oregano toe en schep de knapperig gebakken plakjes ontbijtspek door het geheel. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel