Ontbijtcake

Ontbijtcake

Deze week eens geen brood in de broodbakmachine maar maakte ik deze ontbijtcake a la Rens Kroes. Niet helemaal zo als zij hem maakt, maar goed genoeg. In ieder geval kon ik nu de havermoutvlokken die ik onlangs kocht in Duitsland eens gaan gebruiken (de koekjes die ik daarvan wilde bakken dat is een langlopend project geworden).

Ingrediënten: 120 gram havermoutvlokken, 4 bananen, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 2 theelepels kaneel,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een ingevette brownieblik bakpapier. Doe 120 gram havermoutvlokken, 4 bananen, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker en 2 theelepels kaneel in een mengkom. Mix met een staafmixer alles tot een romig geheel. Doe het beslag in het brownieblik. Zet het brownieblik ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de ontbijtcake afkoelen en snijd vervolgens in reepjes (of vierkantjes wat jij leuk vindt). Eet smakelijk!


1 reactie op “Ontbijtcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel