Lasagne

Lasagne
Ingrediƫnten: 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, scheutje rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, oregano, basilicum, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram ontbijtspek knapperig. Schep de ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram fijngesneden champignons en 1 pot worteltjes (uitgelekt) toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 500 ml gezeefde tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer het goed door. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen. Voeg oregano en basilicum naar smaak en de uitgebakken ontbijtspek toe. Warm het geheel goed door.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Doe in een ovenschaal afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen en kaassaus, eindig met een laagje kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas er over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat