Andijvie Stamppot

Andijvie Stamppot
Een makkelijke maandag vandaag! Andijvie stamppot, waarbij de andijvie even gewokt is.

Ingrediënten: 800 gram aardappels, zout, 600 gram andijvie, peper,

Aantal personen:

Kook 800 gram aardappels gaar in 15 minuten in water met een beetje zout. Wok 600 gram in reepjes gesneden andijvie tot het slinkt. Breng de andijvie op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp de andijvie door de aardappels en als het te droog is dan voeg je iets kookvocht toe. Wij hebben een biefstukje van de grill erbij gegeten. Eet smakelijk!


5 reacties op “Andijvie Stamppot

 1. Zo heb ik het het liefst:
  Gekookte aardappelen
  Uitgebakken magere rookspekblokjes
  Fijn gesneden rauwe andijvie(witlof kan ook)
  Zelf gekookte karnemelkse pap
  Bruine bonen of capucijners(uit een pot)

  Doe eerst aardappelen op je bord. Dan rauwe andijvie of witlof, spekjes met spekvet, karnemelkse pap, bonen of capucijners

  Voor mijn een koningsmaal!

 2. Inplaats kookvocht van de aardappelen klontje boter en melk en ook een uitje met de andijvie mee wokken en voor de kruidige smaak klein beetje nootmuskaat en jus op het einde door je prakkie.. En smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat