Andijvie Stamppot

Andijvie Stamppot

Een makkelijke maandag vandaag! Andijvie stamppot, waarbij de andijvie even gewokt is.

Ingrediënten: 800 gram aardappels, zout, 600 gram andijvie, peper,

Kook 800 gram aardappels gaar in 15 minuten in water met een beetje zout. Wok 600 gram in reepjes gesneden andijvie tot het slinkt. Breng de andijvie op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp de andijvie door de aardappels en als het te droog is dan voeg je iets kookvocht toe. Wij hebben een biefstukje van de grill erbij gegeten. Eet smakelijk!


5 reacties op “Andijvie Stamppot

 1. Zo heb ik het het liefst:
  Gekookte aardappelen
  Uitgebakken magere rookspekblokjes
  Fijn gesneden rauwe andijvie(witlof kan ook)
  Zelf gekookte karnemelkse pap
  Bruine bonen of capucijners(uit een pot)

  Doe eerst aardappelen op je bord. Dan rauwe andijvie of witlof, spekjes met spekvet, karnemelkse pap, bonen of capucijners

  Voor mijn een koningsmaal!

 2. Inplaats kookvocht van de aardappelen klontje boter en melk en ook een uitje met de andijvie mee wokken en voor de kruidige smaak klein beetje nootmuskaat en jus op het einde door je prakkie.. En smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel