Sperziebonen met Tomaat en Rauwe Ham

Sperziebonen met Tomaat en Rauwe Ham

Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, zout, 2 sjalotjes, 150 gram rauwe ham, 2 tomaten, 100 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 3

Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar in water met wat zout. Bak 2 gesnipperde sjalotjes tot het zacht is. Voeg 150 gram in reepjes gesneden rauwe ham toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaat en 100 ml kippenbouillon toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de sperziebonen toe en warm nog 2 minuten door. Serveer de sperziebonen met bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel