Sperziebonen met Tomaat en Rauwe Ham

Sperziebonen met Tomaat en Rauwe Ham
Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, zout, 2 sjalotjes, 150 gram rauwe ham, 2 tomaten, 100 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 3

Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar in water met wat zout. Bak 2 gesnipperde sjalotjes tot het zacht is. Voeg 150 gram in reepjes gesneden rauwe ham toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaat en 100 ml kippenbouillon toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de sperziebonen toe en warm nog 2 minuten door. Serveer de sperziebonen met bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat