Sperziebonen met Tomaat en Rauwe Ham

Sperziebonen met Tomaat en Rauwe Ham

Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, zout, 2 sjalotjes, 150 gram rauwe ham, 2 tomaten, 100 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 3

Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar in water met wat zout. Bak 2 gesnipperde sjalotjes tot het zacht is. Voeg 150 gram in reepjes gesneden rauwe ham toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaat en 100 ml kippenbouillon toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de sperziebonen toe en warm nog 2 minuten door. Serveer de sperziebonen met bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *