Lasagne

lasagne
Ingrediënten: 300 gram gehakt, 75 gram chorizo, 100 ml witte wijn, zout, peper, 1 wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaatblokjes (400 ml), tomatenpuree, lasagne bladen, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer in de keukenmachine 1 wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika en 2 teentjes knoflook. Bak in hete olie 300 gram gehakt met 75 gram fijngesneden chorizo. Breng op smaak met zout en peper. Als het gehakt bruin is voeg je 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg het groentenmengsel, 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Warm het goed door en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Doe in een lasagneschaal laag om laag de saus en lasagnebladen. Eindig met een laagje saus en dek het af met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat