Lasagne

lasagne

Ingrediënten: 300 gram gehakt, 75 gram chorizo, 100 ml witte wijn, zout, peper, 1 wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaatblokjes (400 ml), tomatenpuree, lasagne bladen, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer in de keukenmachine 1 wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika en 2 teentjes knoflook. Bak in hete olie 300 gram gehakt met 75 gram fijngesneden chorizo. Breng op smaak met zout en peper. Als het gehakt bruin is voeg je 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg het groentenmengsel, 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Warm het goed door en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Doe in een lasagneschaal laag om laag de saus en lasagnebladen. Eindig met een laagje saus en dek het af met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel