Quatre Quarts Cake met Speculaaskruiden

Quatre Quarts Cake met Speculaaskruiden
De kruidnoten liggen nu alweer in de winkel! Tijd om een cake te bakken met speculaaskruiden (of ook bekend als koekjeskruiden). Het werd een ‘Quatre Quarts Cake’, een cake bestaande uit 4 gelijke delen. Dat zie je dan ook bij de ingrediĆ«nten.

Ingrediƫnten: 4 eieren, 250 gram suiker, 250 gram roomboter, 250 gram bloem, 1 snuf zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel speculaaskruiden,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix 4 eieren met 250 gram suiker tot je een romig mengsel hebt. Dit kan echt een heel aantal minuten duren voordat je dit krijgt. Smelt 250 gram roomboter. Doe bij het romige eimengsel 250 gram bloem, de gesmolten boter, 1 snuf zout en 1 zakje vanillesuiker. Meng dit met een garde tot een goed beslag. Giet de helft van het beslag in een ingevet cakeblik. Meng door het resterende beslag 1 eetlepel speculaaskruiden. Meng dit goed door het beslag. Giet dit beslag ook in het cakeblik. Zet het cakeblik ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je het uit het cakeblik haalt. Smul ze!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Quatre Quarts Cake met Speculaaskruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat