Farfalle met Doperwten en Bacon

Farfalle met Doperwten en Bacon
Ingrediënten: farfalle, 100 gram bacon, 1 ui, 200 gram doperwten, 100 ml kookroom, citroensap, zout, peper, 50 gram geraspte kaas,

Kook de farfalle in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 100 gram in reepjes gesneden bacon krokant. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak deze zacht. Als de uien zacht zijn voeg 200 gram doperwten toe. Bak dit kort mee. Giet er 100 ml kookroom en een scheutje citroensap bij. Breng op smaak met zout en peper en laat de doperwten in 15 minuten op laag vuur gaar worden. Voeg op het laatst 50 gram geraspte kaas toe en laat dit smelten. Schep de farfalle door de doperwten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat