Farfalle met Doperwten en Bacon

Farfalle met Doperwten en Bacon

Ingrediënten: farfalle, 100 gram bacon, 1 ui, 200 gram doperwten, 100 ml kookroom, citroensap, zout, peper, 50 gram geraspte kaas,

Kook de farfalle in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 100 gram in reepjes gesneden bacon krokant. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak deze zacht. Als de uien zacht zijn voeg 200 gram doperwten toe. Bak dit kort mee. Giet er 100 ml kookroom en een scheutje citroensap bij. Breng op smaak met zout en peper en laat de doperwten in 15 minuten op laag vuur gaar worden. Voeg op het laatst 50 gram geraspte kaas toe en laat dit smelten. Schep de farfalle door de doperwten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel