Broccoli met Kaassaus

Broccoli met Kaassaus

Ingrediënten: broccoli, zout, 40 gram boter, 40 gram bloem, 500 ml groentenbouillon, 100 gram geraspte oude kaas,

Kook de broccoli in kokend water met wat zout tot dat het beetgaar is. Giet het af en doe het in een ovenschaal. Smelt 40 gram boter in een steelpan. Voeg er 40 gram bloem bij en bak dit heel kort. Voeg dan beetje bij beetje ongeveer 500 ml groentenbouillon toe en blijf goed roeren. Haal het van het vuur en voeg dan 100 gram geraspte oude kaas toe en laat de kaas al roerend smelten. Giet de kaassaus over de broccoli en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 15 minuten. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel