Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel
Een makkelijke, eenpansgerecht vandaag, de kapucijnerschotel.

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 blik tomaatblokjes, 1 gegrilde paprika, zout, peper, kaneel, 1 pot jonge kapucijners,

Bak in een droge koekenpan 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart op een bord. Bak dan in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal glazig. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes toe, 1 gesneden gegrilde paprika (je kan ze zelf grillen, maar je kan ze ook in een potje kopen scheelt weer extra werk!) en breng het op smaak met zout en peper en een snuf kaneel. Breng het kort aan de kook en zet het dan op een laag vuurtje en doe er dan een potje jonge kapucijners bij. Laat het geheel in zo’n 10 minuten gaar worden. Eet het bijvoorbeeld met gebakken aardappelen of met rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat