Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Een makkelijke, eenpansgerecht vandaag, een kapucijnerschotel.

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 blik tomaatblokjes, 1 gegrilde paprika, zout, peper, kaneel, 1 pot jonge kapucijners,

Bak in een droge koekenpan 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart op een bord. Bak dan in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal glazig. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes toe, 1 gesneden gegrilde paprika (je kan ze zelf grillen, maar je kan ze ook in een potje kopen scheelt weer extra werk!) en breng het op smaak met zout en peper en een snuf kaneel. Breng het kort aan de kook en zet het dan op een laag vuurtje en doe er dan een potje jonge kapucijners bij. Laat het geheel in zo’n 10 minuten gaar worden. Eet het bijvoorbeeld met gebakken aardappelen of met rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel