Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Een makkelijke, eenpansgerecht vandaag, een kapucijnerschotel.

Ingrediƫnten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 blik tomaatblokjes, 1 gegrilde paprika, zout, peper, kaneel, 1 pot jonge kapucijners,

Bak in een droge koekenpan 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart op een bord. Bak dan in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal glazig. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes toe, 1 gesneden gegrilde paprika (je kan ze zelf grillen, maar je kan ze ook in een potje kopen scheelt weer extra werk!) en breng het op smaak met zout en peper en een snuf kaneel. Breng het kort aan de kook en zet het dan op een laag vuurtje en doe er dan een potje jonge kapucijners bij. Laat het geheel in zo’n 10 minuten gaar worden. Eet het bijvoorbeeld met gebakken aardappelen of met rijst. Eet smakelijk!

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top