Hartige Pannenkoek met Kip-Champignonvulling

Hartige Pannenkoek met Kip-Champignonvulling

Ingrediënten: 1 pak Koopmans pannenkoekenmix eier, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 200 gram kipfilet, 250 gram kastanjechampignons, oregano, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak de pannenkoeken zoals je zelf wilt, met een pak van bijvoorbeeld Koopmans, of met een eigen beslag. De pannenkoeken kan je al een avond van te voren klaarmaken. Voor de kipvulling bak je in de hete olie 1 in ringen gesneden ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook. Als de ui glazig is voeg je er 200 gram in blokjes gesneden kipfilet toe, bak de kip bruin en voeg dan 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en bak deze gaar. Breng het geheel op smaak met wat oregano. Zet het even op een laag vuurtje. Maak nu de bechamelsaus. Smelt 30 gram boter en voeg dan 30 gram bloem bij. Bak dit even mee en voeg dan beetje bij beetje ongeveer 400 ml melk toe. Als de saus de gewenste dikte heeft breng je het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de saus nu door het kipmengsel. Doe er ook 100 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Nu kan je de pannenkoeken gaan vullen. Rol ze goed op, strooi er wat kaas over en leg ze dan in een ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 20 minuten. De pannenkoeken worden dan van boven heerlijk krokant. Eet Smakelijk!


4 reacties op “Hartige Pannenkoek met Kip-Champignonvulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel