Gevulde Pannenkoeken met Spinazie en Ham

Gevulde Pannenkoeken met Spinazie en Ham
Weer eens wat anders dan een gevulde wrap. Bak vantevoren een aantal pannenkoeken. Michel en Britt hebben het gewoon gedaan met een pak pannenkoekenmix van Koopmans, maar je kan natuurlijk ook je eigen pannenkoekenbeslag maken en daarvan de pannenkoeken bakken.

Ingrediënten: Koopmans pannenkoekenmix eier, 250 gram blokjes ham, 3 bosuien, 450 gram spinazie, zout, peper, 125 gram ricotta, geraspte kaas,

Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin 250 gram blokjes ham, voeg hieraan toe 3 fijngesneden bosuitjes. Bak het even kort mee en voe dan een pak van 450 gram diepvries spinazie toe (Als je verse spinazie neemt heb je zeker 1 1/2 kilo nodig!). Als de spinazie goed warm is, zet je het vuur uit en breng je het op smaak met wat zout en peper. Schep er 125 gram ricotta en een handje geraspte kaas toe. Meng het goed. Nu kan je de vulling op de pannenkoek leggen en rol hem goed op. Ik had genoeg voor 6 gevulde pannenkoeken. Leg de pannenkoeken in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 10 minuten. Daarna zijn de gevulde pannenkoeken klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat