Gevulde Pannenkoeken met Spinazie en Ham

Gevulde Pannenkoeken met Spinazie en Ham

Weer eens wat anders dan een gevulde wrap. Bak vantevoren een aantal pannenkoeken. Michel en Britt hebben het gewoon gedaan met een pak pannenkoekenmix van Koopmans, maar je kan natuurlijk ook je eigen pannenkoekenbeslag maken en daarvan de pannenkoeken bakken.

Ingrediënten: Koopmans pannenkoekenmix eier, 250 gram blokjes ham, 3 bosuien, 450 gram spinazie, zout, peper, 125 gram ricotta, geraspte kaas,

Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin 250 gram blokjes ham, voeg hieraan toe 3 fijngesneden bosuitjes. Bak het even kort mee en voe dan een pak van 450 gram diepvries spinazie toe (Als je verse spinazie neemt heb je zeker 1 1/2 kilo nodig!). Als de spinazie goed warm is, zet je het vuur uit en breng je het op smaak met wat zout en peper. Schep er 125 gram ricotta en een handje geraspte kaas toe. Meng het goed. Nu kan je de vulling op de pannenkoek leggen en rol hem goed op. Ik had genoeg voor 6 gevulde pannenkoeken. Leg de pannenkoeken in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 10 minuten. Daarna zijn de gevulde pannenkoeken klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel