Bloemkool met Gehakt-Tomatensaus

Bloemkool met Gehakt-Tomatensaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 bouillonblokje, 250 ml water,

Aantal personen: 3

Kook de bloemkool (in roosjes gesneden) beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en rul. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 1/2 verkruimeld blokje bouillon en 250 ml water toe. Roer goed door. Laat het even een minuut of 5 pruttelen zodat de saus wat indikt. Serveer de saus met de bloemkool. Wij aten er gekookte krieltjes bij. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel