Javaans Eetcafé in Groningen

Javaans Eetcafé in Groningen soto ajam Javaans Eetcafé in Groningen Rijsttafel deluxe
Terwijl de dames nog aan het shoppen waren in Groningen zijn Michel en ik op zoek gegaan naar dit Indonesische restaurant. Indonesisch eten zijn we nu eenmaal gek op. Het was in ieder geval vlakbij het centrum en de bushalte waar we moesten op stappen om weer terug te gaan richting de auto. Toen ook de dames klaar waren met winkelen hebben we dan ook hier gegeten. We kozen voor de rijsttafel deluxe, een tafel vol volgens de menukaart en dat klopte ook wel zoals je ziet op de foto’s.

Wat kregen we: vooraf een soto ayam, kippensoepje en daarna dus de rijsttafel met drie soorten rijst: nasi putih, nasi kuning en nasi goreng (heel pittig). Vier soorten saté: saté babi, saté ayam, saté kambing en saté sapi. Verschillende vleesgerechten: ayam kari, daging sedan en babi kecap. Groentegerechten: acar ketimun, sayor loden en sambal goreng buncis en bijgerechten rudjak manis, serundeng, sambal goreng telor, tahu merah en sambal goreng ketang. (weet je niet precies wat het allemaal betekent? er is een woordenboek)

Zoals je ziet, best veel. Als een bakje op was kon je ook bij bestellen, dat hebben we niet gedaan. We hebben zoveel mogelijk van alles geproefd. De saté waren echt heel lekker. Leuk om weer eens te doen.

Javaans Eetcafé
Schuitendiep 33
9711 RA Groningen
Tel : 050-3603631


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel