Javaans Eetcafé in Groningen

Javaans Eetcafé in Groningen

Javaans Eetcafé in Groningen soto ajam

Terwijl de dames nog aan het shoppen waren in Groningen zijn Michel en ik op zoek gegaan naar dit Indonesische restaurant. Indonesisch eten zijn we nu eenmaal gek op. Het was in ieder geval vlakbij het centrum en de bushalte waar we moesten op stappen om weer terug te gaan richting de auto. Toen ook de dames klaar waren met winkelen hebben we dan ook hier gegeten. We kozen voor de rijsttafel deluxe, een tafel vol volgens de menukaart en dat klopte ook wel zoals je ziet op de foto’s.

Wat kregen we: vooraf een soto ayam, kippensoepje.

Javaans Eetcafé in Groningen Rijsttafel deluxe

Daarna dus de rijsttafel met drie soorten rijst: nasi putih, nasi kuning en nasi goreng (heel pittig). Vier soorten saté: saté babi, saté ayam, saté kambing en saté sapi. Verschillende vleesgerechten: ayam kari, daging sedan en babi kecap. Groentegerechten: acar ketimun, sayor loden en sambal goreng buncis en bijgerechten rudjak manis, serundeng, sambal goreng telor, tahu merah en sambal goreng ketang. (weet je niet precies wat het allemaal betekent? er is een woordenboek)

Zoals je ziet, best veel. Als een bakje op was kon je ook bij bestellen, dat hebben we niet gedaan. We hebben zoveel mogelijk van alles geproefd. De saté waren echt heel lekker. Leuk om weer eens te doen.

Javaans Eetcafé
Schuitendiep 33
9711 RA Groningen

0
(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top