Spaghetti Bolognaise

Spaghetti Bolognaise
Ingrediënten: spaghetti, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram gehakt, 250 gram champignons, 3 bosuien, 1 potje wortels, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 runderbouillonblokje, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Bak 200 gram gehakt bruin en rul. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 potje wortels, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat vervolgens ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer de saus met de staafmixer. Serveer de saus met de spaghetti. Strooi er geraspte kaas over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel