Grand’Amici Diner van Grand’Italia

Grand'Amici Diner van Grand'Italia Grand'Amici Diner van Grand'Italia
Grand'Amici Diner van Grand'Italia Grand'Amici Diner van Grand'Italia
Grand'Amici Diner van Grand'Italia Grand'Amici Diner van Grand'Italia
Een drukke dag zoals je ziet. Naast de Nespresso Sunday Brunch waren we ook uitgenodigd voor het Grand’Amici diner wat georganiseerd werd door Grand’Italia. Misschien heb je er al wel van gehoord via Facebook of de Grand’Italia site. 300 Vrienden konden aanschuiven bij dit Italiaanse feestmenu, je moest daar wel een foto van jou en je vrienden achterlaten. Helaas werkten de weergoden niet mee en moest het in een gebouw van de Westergasfabriek gehouden worden in plaats van in het park zelf. Maar de Italiaanse sfeer zat er goed in, Italiaanse muziek, lekker eten en gezelligheid.

Op de foto’s zie je een kleine impressie wat er deze avond geserveerd werd. Uiteraard begint een Italiaans diner met antipasti. Dit bestond uit Italiaans brood met olijfolie, gehaktballetjes met pestosaus, salade van gegrilde aubergine, courgette, mozzarella, tomaat en pesto alla genovese, grissini omwikkeld met Parmaham en rigatoni met pomodori secchi (zongedroogde tomaat), carciofi en gedroogde worst. Daarna kregen we een ‘zuppa con mascarpone’ geserveerd.

Vervolgens kwam het hoofdgerecht op tafel wat een proeverij was van allerlei kleine gerechtjes: gigli met frutti di mare, tagliatelle met kappertjespesto, gegrilde kip, paprika en zwarte olijven, lasagne quatro formaggi en spaghetti carbonara met pancettanootjes en geroosterde cherrytomaatjes. als laatste werd buiten, de zon scheen inmiddels weer uitbundig, de desserts gepresenteerd. Ook dit was een proeverij van kleine gerechtjes: tiramisu, ricotta citroentaart, cantuccini, tartufi di cioccolata en amaretti. Kortom Italiaans genieten met Grand’Italia. Een superdag, heerlijk eten op mijn zevende blog-verjaardag!

(Heb jij ook gewonnen en was je 26 augustus ook aanwezig? Op Facebook staan inmiddels foto’s van het Grand’Amici diner, wie weet kan je jezelf ontdekken!)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel