Penne met Witte Ragu

Penne met Witte Ragu
Ingrediënten: penne, 1 ui, 3 bleekselderij, 1 wortel, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, zout, peper, 100 ml witte wijn, 200 ml groentebouillon, peterselie, 250 gram mascarpone, nootmuskaat,

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in olie met wat boter 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte bleekselderij stengels, 1 geraspte wortel en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Roerbak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg 300 gram gehakt toe en bak dit mee tot het gekruimeld en bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 100 ml witte wijn toe en kook dit tot alle alcohol is verdampt. Voeg 200 ml groentebouillon toe. Breng het kort aan de kook en laat het dan ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg dan 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 250 gram mascarpone en nootmuskaat toe. Laat de mascarpone smelten. Giet de penne af en roer dit door de ragu. Serveer met geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel