Brusselse Wafels

Brusselse Wafels

Met ons nieuwe ‘multi’ ijzer hebben we Brusselse wafels gemaakt of eigenlijk Veense wafels. Wij hebben van onderstaand recept 12 wafels kunnen maken.

Ingrediƫnten: 4 eieren, 250 gram bloem, 1 eetlepel suiker, 1 zakje gist, 200 ml water, 300 ml melk, 100 gram boter,

Splits 4 eieren. Meng 250 gram bloem met 4 eidooiers en 1 eetlepel suiker. Meng 1 zakje gist met 200 ml lauwwarm water en meng dit door het beslag. Meng 300 ml lauwwarme melk met 100 gram gesmolten boter en meng dit door het beslag. Klop de 4 eiwitten stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Bak de wafels in je wafelijzer volgens de aanwijzing van je wafelijzer. Serveer met poedersuiker en vruchten. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel