Tomatensoep

Tomatensoep
Met wat je in huis hebt kan je een lekkere soep maken, zoals met een blikje tomatenpuree en een blik tomaatblokjes.

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 blokjes groentenbouillon, 1 liter water,

Verhit olie in een pan en bak hierin 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm naar smaak. Als de ui zacht is voeg je 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree. Breng het kort aan de kook. Voeg er 2 blokjes groentenbouillon toe en 1 liter water. Breng het zachtjes aan de kook, en na een half uur kan je de soep serveren.

Op je bord kan je er nog kleine blokjes kaas toevoegen en naar smaak wat ketjap manis door roeren. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat