Tomatensoep

Tomatensoep

Met wat je in huis hebt kan je een lekkere soep maken, zoals met een blikje tomatenpuree en een blik tomaatblokjes.

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 blokjes groentenbouillon, 1 liter water,

Verhit olie in een pan en bak hierin 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm naar smaak. Als de ui zacht is voeg je 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree. Breng het kort aan de kook. Voeg er 2 blokjes groentenbouillon toe en 1 liter water. Breng het zachtjes aan de kook, en na een half uur kan je de soep serveren.

Op je bord kan je er nog kleine blokjes kaas toevoegen en naar smaak wat ketjap manis door roeren. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel