Tagliatelle met Tomatensaus

Tagliatelle met Tomatensaus
Vandaag vers gedraaide tagliatelle met tomatensaus.

Ingrediënten: 300 gram bloem, 3 eieren, 30 ml olie, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm 300 gram gehakt, 1 wortel, 200 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje paddenstoelbouillon, rode wijn, tomatenketchup, geraspte kaas,

Voor de verse tagliatelle meng je 300 gram bloem met 3 eieren, 30 ml olie en een snuf zout. Maak een bergje bloem op het werkblad en maak er een kuiltje in. Doe in dit kuiltje de eieren, olie en zout. Ga nu voorzichtig mengen tot je een goed deeg heb. Dan kan je gaan kneden tot je een elastisch deeg hebt. Verdeel het deeg in 3 bolletje en ga dan aan de slag met de pastamachine. Haal het deeg steeds door de pastamachine, begin bij stand 7 en eindig bij stand 1. Met het dunste deeg maak je de tagliatelle met het opzetstuk van de pastamachine. Je hoeft verse pasta maar kort te koken. Ongeveer een minuut of 4 in ruim kokend water met wat zout.

Voor de saus bak je in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg dan 300 gram gehakt toe en bak dit bruin. Voeg 1 gesneden wortel en 200 gram in plakjes champignons toe. Roerbak dit even mee. Doe er daarna 1 blikje tomaatblokjes bij met 1 blokje paddenstoelbouillon en een scheutje rode wijn laat het even koken en zet dan het vuur lager en laat het op een laag vuurtje zo’n 3 kwartier pruttelen. Op het laatst roer je er nog wat tomatenketchup door.

Serveer de tagliatelle met de tomatensaus in een mooi pastabord en doe er nog wat geraspte kaas bij. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Tagliatelle met Tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat