Lasagne

Lasagne
Ingrediƫnten: 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 200 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 prei, 1 blik gepelde tomaat, 30 gram boter, 30 gram bloem, 350 ml bouillon, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, lasagnebladen,

Bak in een wok 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, als dit krokant is voeg je er 200 gram gehakt bij. Rul het gehakt bruin en voeg dan 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 gesneden stengels bleekselderij en 1 fijngesneden prei. Roerbak dit kort mee en voeg dan 1 blik gepelde tomaat toe. Dit laat je even pruttelen terwijl je een kaassaus maakt van 30 gram boter en 30 gram bloem en 350 ml bouillon. Smelt de boter voeg er de bloem bij en bak dit kort mee. Dan ga je er beetje bij beetje de bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte krijgt. Ondertussen blijf je heel goed roeren, anders krijg je klonten! Haal de saus van het vuur af en roer er nu 100 gram geraspte kaas door. Breng het op smaak met zout en peper. Doe nu in een ovenschaal een laagje gehaktmengsel dan een laagje lasagnebladen, weer een laagje gehaktmengsel, laagje lasagnebladen en overgiet het dan met de kaassaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over en zet de ovenschaal dan voor ongeveer 20 minuten. De lasagne is dan klaar! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour