Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 200 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 prei, 1 blik gepelde tomaat, 30 gram boter, 30 gram bloem, 350 ml bouillon, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, lasagnebladen,

Bak in een wok 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, als dit krokant is voeg je er 200 gram gehakt bij. Rul het gehakt bruin en voeg dan 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 gesneden stengels bleekselderij en 1 fijngesneden prei. Roerbak dit kort mee en voeg dan 1 blik gepelde tomaat toe. Dit laat je even pruttelen terwijl je een kaassaus maakt van 30 gram boter en 30 gram bloem en 350 ml bouillon. Smelt de boter voeg er de bloem bij en bak dit kort mee. Dan ga je er beetje bij beetje de bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte krijgt. Ondertussen blijf je heel goed roeren, anders krijg je klonten! Haal de saus van het vuur af en roer er nu 100 gram geraspte kaas door. Breng het op smaak met zout en peper. Doe nu in een ovenschaal een laagje gehaktmengsel dan een laagje lasagnebladen, weer een laagje gehaktmengsel, laagje lasagnebladen en overgiet het dan met de kaassaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over en zet de ovenschaal dan voor ongeveer 20 minuten. De lasagne is dan klaar! Eet smakelijk!

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top