Aardappelschotel met doperwten, prei en spek

Aardappelschotel met doperwtjes, prei en spekjes Aardappelschotel met doperwtjes, prei en spekjes

Ingrediënten: 375 gram krieltjes, paprikapoeder, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 prei, 100 gram doperwten, 2 tomaten, geraspte kaas, oregano, paneermeel,

Snij 375 gram krieltjes in kleine blokjes. Bak de krieltjes met wat paprikapoeder goudbruin in bakboter. Als de krieltjes goudbruin zijn schep je de krieltjes uit de pan. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg als het ontbijtspek knapperig is 2 gesnipperde uien toe en bak dit tot de uien zacht zijn. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesneden prei toe. Roerbak kort. Voeg 100 gram diepvries doperwten toe en warm het goed door. Doe de krieltjes terug in de pan en hussel het goed door elkaar. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Doe er 2 in stukjes gesneden tomaten bij. Strooi er geraspte kaas, oregano en paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


1 reactie op “Aardappelschotel met doperwten, prei en spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel