Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen

Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen

Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen

Ingrediënten: 75 gram cashewnoten, 2 kipfilets, 1 ui, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, rijst, 400 ml water, 25 gram rozijnen, zout, peper, sperziebonen,

Rooster in een droge pan 75 gram cashewnoten goudbruin. Haal de cashewnoten vervolgens uit de pan. Verhit wat olie in een pan en bak hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets goudbruin. Schep de kipfilet uit de pan als het goudbruin is. Opnieuw wat olie in de pan doen. Bak hierinen 1 gesnipperde ui, met 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel gemberpoeder. Bak tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gekookte rijst toe en bak dit kort mee. Giet 400 ml water erbij en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 25 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de kipfilet, geroosterde cashewnoten en 25 gram rozijnen toe. Warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met sperziebonen. Eet smakelijk!

(72 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top