Spaghetti met Kip en Champignons in Sojasaus


Dit recept zag ik voorbij komen in mijn Twitterlijst en leek me zo bijzonder. Dat bleek ook te zijn. Dank aan Eitje Kookt voor het recept!

Ingrediënten: spaghetti, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kipfilet, 1 prei, 250 gram champignons, 75 ml sojasaus, 1 eetlepel basterdsuiker, 3 bosuien,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 75 ml sojasaus met 1 eetlepel basterdsuiker en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de spaghetti. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel