Spaghetti met Doperwtjes, Ontbijtspek en Kaassaus

Spaghetti met Doperwtjes, Ontbijtspek en Kaassaus

Ingrediënten: spaghetti, zout, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram doperwten, 150 ml kookroom, 1 bouillonblokje, 50 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Voeg 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm toe en bak mee tot de ui zacht is. Voeg 250 gram doperwten, 150 ml kookroom, 1 verkruimeld bouillonblokje en 50 gram geraspte kaas toe. Laat de doperwten in 10 minuten zachtjes gaar worden in de saus. Serveer met de spaghetti en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel