Soesjestoren voor Oud & Nieuw

Soesjestoren voor Oud & Nieuw

Soesjestoren voor Oud & Nieuw

Gisteren hebben Britt en haar vriendin Celina weer in de keuken gestaan. Ze maakten speciaal voor oud en nieuw deze soesjestoren die zij in de Allerhande hadden zien staan. De soesjes werden verdeeld zodat er twee torens gebouwd konden worden. Op de foto zie je de soesjestoren van Britt. Voor ons wordt het weer smullen in ieder geval!

Ingrediënten: 125 ml melk, 125 ml water, 100 gram boter, zout, 4 eetlepels suiker, 150 gram bloem, 4 eieren, 1 citroen, 250 ml slagroom, 250 gram mascarpone, 1 vanillestokje, 95 gram pistachenoten, 375 gram poedersuiker, 3 eetlepels heet water, zilveren parels,

Soesjes:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Breng 125 ml melk met 125 ml water, 100 gram boter, 1 eetlepel suiker en 1/2 theelepel zout in een pan aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is 150 gram gezeefde bloem toe. Roer met een houten lepel tot een stevig beslag dat loslaat van de wand van de pan. Schep het beslag in een beslagkom en laat 10 minuten afkoelen. Klop met een mixer op de laagste stand 4 geklutste eieren er in delen door. Schep het beslag in de spuitzak en maak 40 hoopjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor vol­doende tussenruimte. Bak de soesjes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de soesjes afkoelen.

Vulling:
Rasp de schil van 1 schoongeboende citroen en pers de citroen uit (houd de citroensap apart). Klop de slagroom stijf met 3 eetlepels suiker en spatel 250 gram los geroerde mascarpone erdoor. Schraap het merg met een mespunt uit 1 vanillestokje en roer samen met de citroenrasp en 95 gram fijngehakte pistachenoten door de room. Schep de room in een schoongemaakte spuitzak, prik met een scherp, puntig mes een gaatje onder in de soezen en vul ze met het mengsel.

Glazuur:
Meng een klein beetje citroensap met 375 poedersuiker. Voeg 3 eetlepels heet water (of iets meer als het nodig is) toe en roer tot een dik, wit glazuur (als je een kleurtje wil kan je er nu een paar druppels kleurstof voor levensmiddelen er door doen). Doop de soesjes in de glazuur en laat de glazuur iets harder worden. Maak onder tussen een kegel van papier, waar je de soesjes tegen aan kan leggen. Bouw met de soesjes rondom de papieren kegel een soesjestoren. Garneer met zilveren parels. Smul ze!

0
(83 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top