Spaghetti met Courgette, Champignons en Wortel in Tomatensaus

Spaghetti met Courgette, Champignons en Wortel in Tomatensaus
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 wortel, 1 courgette, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 maggiblokjes, 1 bouillonblokje, spaghetti, zout, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete hapjespan. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het bruin en los. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Verkruimel er 2 maggiblokjes en 1 bouillonblokje boven uit. Roer goed door, doe de dobbelsteentjes ontbijtspek terug in de pan en laat op half hoog vuur pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in kokend water met wat zout al dente. Serveer de spaghetti met de saus en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat