Spaghetti met Courgette, Champignons en Wortel in Tomatensaus

Spaghetti met Courgette, Champignons en Wortel in Tomatensaus
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 wortel, 1 courgette, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 maggiblokjes, 1 bouillonblokje, spaghetti, zout, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete hapjespan. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het bruin en los. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Verkruimel er 2 maggiblokjes en 1 bouillonblokje boven uit. Roer goed door, doe de dobbelsteentjes ontbijtspek terug in de pan en laat op half hoog vuur pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in kokend water met wat zout al dente. Serveer de spaghetti met de saus en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel