Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, scheutje rode wijn, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, 75 gram belegen kaas, lasagne bladen,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete olie 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt bruin is. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 bouillonblokje toe. Laat het geheel kort aan de kook komen en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml bouillon toe. Haal de saus van het vuur af en roer er 75 gram belegen kaas door.

Doe in een ovenschaal (of in 3 eenpersoons ovenschaaltjes) een laagje van het gehakt-groenten mengsel en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel