Doperwten Risotto met Champignons en Ontbijtspek

Doperwten Risotto met Champignons en Ontbijtspek

Doperwten Risotto met Champignons en Ontbijtspek

Ingrediënten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 125 gram champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram risotto rijst, 1 scheutje witte wijn, 300 gram diepvries doperwten, 750 ml bouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in hete olie. Schep, als het ontbijtspek knapperig is, het ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 125 gram in plakjes gesneden champignons tot het zacht. Schep ook de champignons uit de pan. Doe nieuwe olie in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat al roerende de alcohol verdampen. Doe 300 gram diepvries doperwten erbij. Voeg daarna geleidelijk 750 ml bouillon toe. Voeg steeds zoveel bouillon toe tot het bijna onderstaat, roer even door en laat vervolgens even staan, voeg dan weer wat bouillon toe tot de risotto gaar is. Dit kan zo’n 20 minuten duren. Roer er als laatste geraspte kaas naar wens door en laat de kaas smelten. Doe op je bord eventueel nog wat extra geraspte kaas over de risotto. Eet smakelijk!

0
(183 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top