De Rechter van Steenwijk in Steenwijk

De Rechter - Steenwijk

Omdat Michel 24 januari jarig was en Mieneke 1 februari hebben we lekker gegeten bij De Rechter in Steenwijk. Dit restaurant sprak iedereen wel aan, voor iedereen wat wils en voor een goede prijs. Wat hebben we eigenlijk allemaal op?

Als vooraf: Michel en ik hadden beide de gegratineerde champignons met salami, gorgonzola en tomaat. Jan had de Gamba’s – pittige garnalen op een frisse salade. Mieneke had een romige tomatensoep met ballen en Britt een uiensoepje.

Als hoofdgerecht was er ook veel variatie. Michel nam Kip piri-piri, kipfilet met een pittige piri-pirisaus. Jan een wienerschnitzel met ui en champignons, Britt de vegetarische champignons – gegratineerd met gorgonzola? en ook tomaat en prei. Mieneke had een vis-duo en dat was een stukje zalm en een stukje tilapiafilet. Zelf heb ik het “kort geding” genomen, je bent tenslotte niet voor niets bij de rechter. Dit was een kipfilet begeleid met een kruidenboter met champignons en tomaat.

Als nagerecht had Michel de Steenwiecker Toren – een toren van chocolade-ijs, vanille-ijs, kletskoppen en advocaat. Mieneke en Britt een sorbet met pistache-ijs, vanille-ijs, fruit en slagroom. Jan nam een Irish coffee en zelf ben ik aan de welbekende dame blache begonnen. We hebben er heerlijk gegeten, daar was iedereen het overeens!

De Rechter Van Steenwijk
Markt 72
8331 HK Steenwijk
Tel: 0521-521680
Fax: 0521-510855


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel