Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Ingrediënten: spaghetti, zout, 300 gram gehakt, 1 ui, 3 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 wortel, 1 blik gepelde tomaten, oregano, basilicum, zout, peper,

Kook de spaghetti zoals je gewend bent in kokend water met een beetje zout. Rul 300 gram gehakt bruin in een pan zonder olie, doe hierbij 1 in ringen gesneden ui, 3 fijngesneden stengels bleekselderij, 1 geraspte wortel, 2 teentjes gehakte knoflook, en een beetje tijm, roerbak dit even op hoog vuur en laat het dan eventjes op zacht vuur gaarder worden. Doe er dan een blikje gepelde tomaten a 400 gram, je kan er ook 2 blikjes bij doen, dan wordt de saus wat ” tomatiger” bij met na smaak wat oregano, basilicum en zout en peper. Dit dan een minuut of 10 zachtjes laten bakken, zo nu en dan omscheppend. Doe in een pasta bord, of een ander diep bord, wat spaghetti en schep hierop het groentemengsel. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel