Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Ingrediƫnten: spaghetti, zout, 300 gram gehakt, 1 ui, 3 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 wortel, 1 blik gepelde tomaten, oregano, basilicum, zout, peper,

Kook de spaghetti zoals je gewend bent in kokend water met een beetje zout. Rul 300 gram gehakt bruin in een pan zonder olie, doe hierbij 1 in ringen gesneden ui, 3 fijngesneden stengels bleekselderij, 1 geraspte wortel, 2 teentjes gehakte knoflook, en een beetje tijm, roerbak dit even op hoog vuur en laat het dan eventjes op zacht vuur gaarder worden. Doe er dan een blikje gepelde tomaten a 400 gram, je kan er ook 2 blikjes bij doen, dan wordt de saus wat ” tomatiger” bij met na smaak wat oregano, basilicum en zout en peper. Dit dan een minuut of 10 zachtjes laten bakken, zo nu en dan omscheppend. Doe in een pasta bord, of een ander diep bord, wat spaghetti en schep hierop het groentemengsel. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat