Farfalle met Gemengde Paddestoelen, Erwtjes en Ontbijtspek


Ingrediënten: 2 saucijzen, 1 teentje knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, tijm, 250 gram kastanjechampignons, 150 gram shiitake, doperwten, farfalle, peterselie, geraspte kaas,

Haal van 2 saucijzenworsten het velletje af, en maak van het worstvlees kleine balletjes. Bak in de olie de balletjes bruin, doe er 1 fijngehakt teentje knoflook bij, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, een gesnipperd uitje en wat tijm erdoor en even bakken. Daarna 2 handjes diepvries doperwten er door doen en 250 gram kastanjechampignons en 150 gram shi-take paddestoelen erbij. Dit moet je zo lang roerbakken tot al het vocht uit de champignons getrokken is (en dan nog ietsjes langer, dat is beter voor de smaak) Kook de farfalle zoals je gewend bent. Als de champignons goed zijn (en de farfalle ook) dan kan de farfalle bij het vlees-champignon mengsel. Goed hutselen en er nog een beetje peterselie door doen. Op het bord doe je er een beetje geraspte kaas over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat