Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 250 ml melk, 250 bouillon, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, peper, 125 gram hamblokjes,

Snij 1 bloemkool beetgaar in kokend water met wat zout. Smelt 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 250 ml melk en 250 ml bouillon toe. Haal de saus van het vuur af als de saus de gewenste dikte heeft. Roer er 75 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en peper. Roer 125 gram hamblokjes door de kaassaus. Serveer de bloemkool met de ham-kaassaus. Wij hebben er aardappelschijfjes bij gegeten. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bloemkool met Ham-Kaassaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel