Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus
Ingrediƫnten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 250 ml melk, 250 bouillon, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, peper, 125 gram hamblokjes,

Snij 1 bloemkool beetgaar in kokend water met wat zout. Smelt 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 250 ml melk en 250 ml bouillon toe. Haal de saus van het vuur af als de saus de gewenste dikte heeft. Roer er 75 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en peper. Roer 125 gram hamblokjes door de kaassaus. Serveer de bloemkool met de ham-kaassaus. Wij hebben er aardappelschijfjes bij gegeten. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bloemkool met Ham-Kaassaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat