Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara
Ingrediƫnten: spaghetti, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, scheutje witte wijn, 3 eidooiers, 125 ml kookroom, zout, peper, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti al dente in kokend water met wat zout. Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Maak ondertussen de saus met 3 eidooiers, 125 ml kookroom, zout, peper en 75 gram geraspte kaas. Giet de spaghetti af en doe de ui, dobbelsteentjes ontbijtspek en de saus erbij en roer goed door. Serveer met wat extra geraspte kaas. Eet smakelijk!


2 reacties op “Spaghetti Carbonara

  1. Oei oei oei laat de Italianen niet horen dat je hier ‘gewoon’ gerookt spek gebruikt ;)
    Verder een heerlijk gerecht dat zomaar op tafel staat, zelf kies ik voor lumache omdat dat de saus beter vasthoudt.

  2. Uhm ja, t hoort eigenlijk pancetta te zijn en room is eigenlijk uit den boze.

    Lumache, dacht eerst dat het echte slakken waren, maar het is een pastavorm, kan me voorstellen dat lumache inderdaad de saus beter vasthoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat