Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Ingrediënten: spaghetti, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, scheutje witte wijn, 3 eidooiers, 125 ml kookroom, zout, peper, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti al dente in kokend water met wat zout. Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Maak ondertussen de saus met 3 eidooiers, 125 ml kookroom, zout, peper en 75 gram geraspte kaas. Giet de spaghetti af en doe de ui, dobbelsteentjes ontbijtspek en de saus erbij en roer goed door. Serveer met wat extra geraspte kaas. Eet smakelijk!


2 reacties op “Spaghetti Carbonara

  1. Oei oei oei laat de Italianen niet horen dat je hier ‘gewoon’ gerookt spek gebruikt ;)
    Verder een heerlijk gerecht dat zomaar op tafel staat, zelf kies ik voor lumache omdat dat de saus beter vasthoudt.

  2. Uhm ja, t hoort eigenlijk pancetta te zijn en room is eigenlijk uit den boze.

    Lumache, dacht eerst dat het echte slakken waren, maar het is een pastavorm, kan me voorstellen dat lumache inderdaad de saus beter vasthoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel