Bakkeljauw

Bakkeljauw

Ingrediënten: 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 blokje groentenbouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper, 400 gram kabeljauw, 2 tomaten, 1 prei, 1 ui, 1 groene paprika, 1 gele paprika,

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Maak een saus van 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 verkruimeld blokje groentebouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper. Schep de saus in een ovenschaal en leg hierin 400 gram kabeljauw (zelf had ik diepvries kabeljauw). Schep de saus ook over de kabeljauw. Snij 2 tomaten in plakjes en leg de schijfjes tomaat op de kabeljauw. Snij 1 ui, 1 prei, 1 groene en 1 gele paprika in reepjes en leg dit in de ovenschaal bij de kabeljauw. Kruid met zout en peper. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Serveer eventueel met rijst. Eet smakelijk!


Één reactie op “Bakkeljauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel