Bakkeljauw

Bakkeljauw
Ingrediënten: 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 blokje groentenbouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper, 400 gram kabeljauw, 2 tomaten, 1 prei, 1 ui, 1 groene paprika, 1 gele paprika,

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Maak een saus van 1 blikje tomatenpuree, 50 ml water, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 verkruimeld blokje groentebouillon, peterselie, gemberpoeder, zout, peper. Schep de saus in een ovenschaal en leg hierin 400 gram kabeljauw (zelf had ik diepvries kabeljauw). Schep de saus ook over de kabeljauw. Snij 2 tomaten in plakjes en leg de schijfjes tomaat op de kabeljauw. Snij 1 ui, 1 prei, 1 groene en 1 gele paprika in reepjes en leg dit in de ovenschaal bij de kabeljauw. Kruid met zout en peper. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Serveer eventueel met rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Bakkeljauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat