Indische Kliekjesschotel

Indische Kliekjesschotel Ik noem dit recept Indische kliekjesschotel omdat ik het en beetje heb afgekeken van een recept uit de Allerhande, de Indische Groentenschotel Sajoer Lodeh. Nu heb ik er een andere draai aangegeven met allerlei kliekjes wat echt op moest.

Ingrediƫnten; 2 teentjes knoflook, 1 ui, 75 gram cashewnoten, 1 theelepel sambal, ketoembar, kurkurma, 1 kipfilet, 1/2 Chinese kool, 1/2 wortel, 100 gram andijvie, 400 ml kokosmelk, noedels,

Bak in hete olie 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 ui in ringen, 75 gram gemalen cashewnoten, een theelepel sambal, een snuf ketoembar en een snuf kurkurma (de laatste beide na smaak) Als de ui glazig is doe je er 1 in stukjes gesneden kipfilet bij en bak dit mee tot het bruin is. Als de kipfilet bruin is dan kan er 1/2 in plakjes gesneden wortel, 1/2 gesneden Chinese kool en 100 gram gesneden andijvie erbij. Bak dit alles mee tot de kool en andijvie geslonken is, roer er nu 1 blikje van 400 ml kokosmelk door laat dit even aan de kook komen en laat dan het geheel op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuten pruttelen. Serveer met noedels. Eet smakelijk!


2 reacties op “Indische Kliekjesschotel

  1. Kleine variatie op zelfde ui-thema: bak de ui in olie, sambal (1 koffielepel zoals Anja zegt) en 1 koffielepel tot eetlepel bruine suiker (extra kruiden hoeft dan niet meer, maar mag altijd). Ui bakken tot glazig en dan zoals het verdere recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel